VERKOOP BINNENDIENST MANAGEN

ICT oplossingen worden steeds meer aangeboden in een vorm waarbij er per maand betaalt dient te worden. Dat is een radicale wijziging ten opzichte van het eenmalig afkopen van de licentierechten voor de software oplossing, waarbij het vaste aantal gebruikers resulteerde in een vast bedrag. Tegenwoordig worden steeds meer oplossingen in die SAAS vorm aangeboden. Downloaden en draaien maar, soms zelfs zonder bemoeienis van ICT. In dit verdienmodel krijgt de leverancier minder directe/vaste inkomsten, maar hogere inkomsten opgesplitst over een langere periode, mits de klant tevreden blijft. Dit vraagt om een andere manier van de verkoop binnendienst managen.

Ook wordt de klant steeds slimmer als gevolg van de beschikbaarheid van steeds meer kwalitatief goede content online. Prospects weten steeds meer in de oriƫntatiefase en kunnen steeds beter hun eisen en wensen beschrijven. Deze volwassenheid van de prospect, de veranderende verdienmodellen en opbrengsten daarvan, maar ook de reactie op concurrenten die innoveren, geven aanleiding voor het management om scherpe analyses te maken van de route to market. Met andere woorden, wat is de optimale samenstelling van marketing, sales en distributie werkzaamheden om een maximale ROI te verkrijgen. Een ideale route to market biedt de juiste oplossing voor de juiste klant op het juiste moment. De vraag is echter hoe ga ik op basis van deze trends mijn verkoop binnendienst managen?

BUSINESS DEVELOPMENT CENTER
Het business development center is een andere manier van uw verkoop binnendienst managen. Het omvat het gehele traject van het converteren van website bezoekers naar de afspraken voor sales. Wij richten een afdeling in met functies die synchroon lopen met het aankoopproces. De belangrijkste onderdelen van het business development center zijn:

  • Marketing automation (Generatie van webtraffic en downloads)
  • Social selling (Online relaties maken en converteren)

  • Lead kwalificatie (lead nurturing en conversie naar afspraken)

Wij trainen uw mensen, of leveren een salesmarketeer. Ook kunnen wij jullie volledig ontzorgen door het gehele management van de verkoop binnendienst over te nemen. Benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan snel contact op!

Neem contact op

Verkoop binnendienst managen

Onderzoek ‘verkoop binnendienst anno nu’
Benieuwd naar de huidige stand van de verkoop binnendienst in de Nederlandse ICT branche? Download dan snel het onderzoek via onderstaande button!

Download het onderzoek
Over ons

Wij combineren sales met marketingactiviteiten en zijn uw
verkoop binnendienst van nu.

Privacy Statement

Bezoek ons

Jaap Bijzerweg 19
3446 CR
Woerden

Direct contact

info@salesmarketeer.nl
+31 348 76 06 38

Volg ons op
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com